Communicatie samenwerking sociale verhuurkantoren/private partners

De Vlaamse Regering wil de samenwerking tussen sociale verhuurkantoren en private partners – dus ook private ontwikkelaars – faciliteren.

Binnenkort starten zij met een proefproject en in 2019 zou de hele procedure gelanceerd worden.

 

Nieuwbouwwoningen voor sociale verhuurkantoren realiseren

Vlaanderen start met een proefproject om de samenwerking tussen sociale verhuurkantoren (SVK's) en investeerders te faciliteren, namelijk SVK Pro. 

Via dit samenwerkingsverband SVK Pro bouwt u nieuwbouwwoningen voor een SVK, waarvoor u samen huurcontracten op lange termijn kunt afsluiten. Zo wil Vlaanderen meer betaalbare sociale huurwoningen realiseren en de sterke groei van de SVK's verder mogelijk maken en versterken. 

 

Proefproject

SVK Pro loopt via de wetgeving overheidsopdrachten. Daarom heeft de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW), samen met het agentschap Wonen-Vlaanderen en HUURpunt, een procedure uitgewerkt. Het proefproject heeft de bedoeling de procedure verder op punt te stellen. 

 

Op dit moment zoekt de Vlaamse overheid SVK’s die willen instappen in het proefproject. Het proefproject start begin juli. Begin 2019 wordt de procedure toegankelijk voor alle SVK’s. Die procedure verloopt grotendeels in  drie stappen, namelijk 

1) de behoeftepeiling 

2) de open oproep naar investeerders toe 

3) de eventuele (belofte tot) inhuurname van het SVK.

 

 

Vragen? 

Met vragen kunt u terecht via svkpro@vmsw.be